Duurzaamheidsonderzoek 2019

Met een 8,4 behoren wij opnieuw tot de voorlopers in het jaarlijkse duurzaamheidsonderzoek van de Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en Wise. Deze score bevestigt dat we samen met u op de goede weg zijn. Download het volledige rapport hier.

Waarom een 8,4?

De ranking is gebaseerd op onafhankelijk onderzoek door CE Delft. Alle stroomleveranciers zijn voor duurzaamheid beoordeeld op drie bedrijfsonderdelen: investeringen, inkoop en levering.

In dit onderzoek worden diverse energiebronnen verschillend gewaardeerd, opwek door bijvoorbeeld wind en zon scoren hoger dan duurzame biomassa. Wij sluiten duurzame biomassa niet uit en maken het voor alle klanten mogelijk om met een groene energiebron naar keuze bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Samen voor een duurzame toekomst!

De Groene Stroomfabriek is er voor degene die graag hun verantwoordelijkheid nemen. Ondernemers, overheden, instellingen en bedrijven, die met elkaar willen bouwen aan een sterke en duurzame toekomst. Wij maken het voor íedereen mogelijk hieraan bij te dragen. Heel simpel, met positieve energie! Energie van zon, wind, water en lokale biomassa. Bronnen die niet schadelijk zijn en in principe overal beschikbaar zijn en nooit opraken. En zo bouwen we samen aan een toekomst! Een mooi voorbeeld is de samenwerking met 17 gemeenten uit de regio Arnhem-Nijmegen. 

Meer over deze samenwerking

Een aantal van onze projecten

Ondernemers, overheden en producenten, bouwen met elkaar aan een sterke en duurzame omgeving die zichzelf volledig voorziet van energie.

Gemeente Arnhem-Nijmegen

Zeventien gemeenten uit de regio Arnhem-Nijmegen gaan binnen vijf jaar gebruik maken van duurzame energiebronnen in de eigen regio. Naast het leveren van duurzaam opgewekte energie, zullen we ook extra investeren in opwekprojecten in de regio, samen met Wiek II.

Snowcenter Montana

Montana Snowcenter beschikt over 3.000 zonnepanelen. De zonnepanelen zijn goed voor tweederde van het energiegebruik van het snowcenter. Wij zijn trots dat wij de energieleverancier van Montana zijn!

Windpark Nijmegen-Betuwe

Met steun van 1.103 betrokken coöperatieleden bouwde Energiecoöperatie WindpowerNijmegen een eigen windpark langs de A15 in Nijmegen-Noord. Met 4 windmolens langs de A15 voorzien wij vele ondernemers van groene stroom.

Stuur een e-mail

Heeft u een vraag of opmerking? Mail ons en ontvang binnen twee werkdagen een reactie. 

contact@degroenestroomfabriek.nl

Vragen over het onderzoek?

Bel ons op 088 - 105 11 33. Ben je een journalist en heb je vragen over het onderzoek? Mail dan naar contact@degroenestroomfabriek.nl. 

0881051133