Informatieplicht energiebesparing

Bij De Groene Stroomfabriek gaan we verder dan het leveren van stroom en gas. We leggen verbinding tussen onze klanten, duurzame partners en de overheid. Zo bent u automatisch onderdeel van een interessant netwerk. Wij vertellen u graag meer over de ‘informatieplicht energiebesparing’ en hoe wij u hierbij kunnen helpen.

Over de informatieplicht energiebesparing

De informatieplicht energiebesparing valt onder de Wet milieubeheer. Deze wet verplicht ruim 100.000 bedrijven om energie te besparen. Ook welke maatregelen u moet nemen, staat in de wet. Vóór 1 juli 2019 moet u aan de overheid rapporteren welke maatregelen u al heeft genomen en nog gaat nemen. Dat is de informatieplicht. U kunt rapporteren met het bespaarplan via de E-herkenning van de RVO. Meer informatie over rapporteren via de E-herkenning leest u op de website van het RVO.

De informatieplicht geldt wanneer u per adres meer dan 50.000 kWh stroom en of 25.000 m3 gas per jaar gebruikt. Volgens onze gegevens valt uw organisatie in deze categorie en moet u voldoen aan de informatieplicht.


De Groene Stroomfabriek helpt

Om u te helpen met de informatieplicht, kunt u een duurzaamheidsanalyse laten uitvoeren. Wij werken hiervoor samen met onze partner HVE. Met de duurzaamheidsanalyse krijgt u een praktisch overzicht van de maatregelen die u nog moet nemen.

Hoe werkt dat? 

  1. Ga naar de website van HVE en vul het contactformulier in of bel naar 055 - 204 89 30 voor meer informatie;
  2. Zorg ervoor dat u de jaarnota van uw stroom- en/of gasverbruik binnen handbereik heeft;
  3. Een specialist van HVE bezoekt uw locatie en doet een visuele inspectie van uw pand op alle verplichte maatregelen;
  4. Aansluitend verzorgt de specialist de informatieplicht bij de RVO;
  5. Aanvullend ontvangt u een korte analyse met quick wins/ concrete actiepunten volgend uit de inspectie, waarin ook wordt aangegeven of er subsidiemogelijkheden zijn.

Beoordeel ons

Om onze service te blijven verbeteren, zijn we benieuwd naar uw ervaring met ons! U kunt ons beoordelen via The Feedback Company. 

Ik wil mijn ervaring delen

Mail ons

Heeft u een vraag of opmerking? Mail ons. Wij zijn de sparringpartner die écht met u meedenkt.

contact@degroenestroomfabriek.nl