“Uiteindelijk maak je je keuze op basis van meer factoren dan alleen geld”


Theo van Lierop is directeur van Mantana Snowcenter. Met 3.333 zonnepanelen is Montana Snowcenter de meest energiezuinige skihal van Nederland. Wij vroegen Theo waarom het zo belangrijk is om zelf energie op te wekken. Daarnaast vertelt hij over zijn ervaring met De Groene Stroomfabriek.

 “We zijn een enorme stroomverbruiker. Het is daarom dubbel zo belangrijk om aan onze gasten te laten zien dat wij onze energiezaken netjes regelen. We zoeken daarom naar wegen om zo zuinig mogelijk te werken."

Zonnepanelen waren altijd al onze oplossing 

“Zonnepanelen waren altijd al onze oplossing. In het verleden was dit onbetaalbaar. Ik ga natuurlijk niet tegen het bedrijfsrendement inwerken om dan toch maar groen te zijn. Uiteindelijk kost dat je je kop. Door de subsidies was dit uiteindelijk toch mogelijk. Nu ligt ons hele dak vol. Ik wil graag uitbreiden, zodat we helemaal zelfvoorzienend zijn. Geen idee of we tegen die tijd een subsidie krijgen. De ontwikkelingen gaan zo snel. Wel denken banken tegenwoordig ‘groener’ en financieren gemakkelijker investeringen. Dat werkt in ons voordeel."

"Het wordt daarom ook economisch belangrijker om te besparen en zelf op te wekken."

Met de stroom mee

“Ondernemingen moeten groener worden, maar niemand wilt er voor bloeden. Nu komen er allemaal belastingmaatregelingen aan, waardoor je gedwongen wordt om steeds zuiniger met energie om te gaan. Het wordt daarom ook economisch belangrijker om te besparen en zelf op te wekken. Je kan niet tegen de stroom inroeien, want dat houd je niet lang vol. Afgezien van of je nu een groen hart hebt of niet, je moet er gewoon in mee!”

Wat is het beste voor een groene toekomst?

“Wat is nou het beste voor een groene toekomst? Ik twijfel er soms wel eens aan. Zijn zonnepanelen groen? Daar kan je van mening over verschillen. Sommige mensen vinden zonnepanelen niet groen, omdat het maken ervan voor veel CO₂-uitstoot zorgt. Ik denk dat iedere stap, een stap in de goede richting is."

"Je maakt je keuze op basis van meer factoren dan alleen geld."

Je schakelt veel makkelijker met iemand die je kent

“In het verleden zijn we klant geweest bij een aantal grote energiemaatschappen. Hier zijn wij meerdere keren tegen toestanden aangelopen met betrekking tot het contract. Omdat het grote organisaties waren had ik geen direct contact met mijn accountmanager. Uiteindelijk krijg je te maken met de advocaat van de organisatie.

Daarom zijn we bewust op zoek gegaan naar een betrouwbare en meer persoonlijke organisatie. We wilden geen contracten met kleine lettertjes waar we later op stuk lopen. Uiteindelijk hebben we gekozen voor De Groene Stroomfabriek. Ik weet niet of de prijs nu scherper was dan bij een andere partij, maar uiteindelijk maak je je keuze op basis van meer factoren dan alleen geld.

We weten dat het contract goed is en kunnen we dus in de la laten liggen. De zaak is gewoon geregeld. Waar we bij andere leveranciers de accountmanager niet kenden, omdat die vaak wisselden, hebben we bij De Groene Stoomfabriek één vast contactpersoon. Je schakelt veel makkelijker met iemand die je kent."


Meer interviews

Mail ons

Heeft u een vraag of opmerking? Mail ons. Wij zijn de sparringpartner die écht met u meedenkt.

contact@degroenestroomfabriek.nl

Offerte aanvragen

Sluit u aan op ons groene netwerk!

Vraag een offerte aan