De opbrengst van zonnepanelen

Zon in overvloed de afgelopen maanden. Goed nieuws voor de opwek van zonnepanelen! Tenminste, dat zou u denken. Maar wanneer haalt  u de hoogste opbrengst uit zonnepanelen? En wat is nu eigenlijk de beste periode om zonnepanelen aan te schaffen? Onze collega Jordy vertelt het u! 

De invloed van temperatuur

De opbrengst hangt natuurlijk van veel meer af dan alleen van het aantal zonuren. Zo spelen het aantal uren daglicht en de intensiteit van het licht ook een rol. Ook niet geheel onbelangrijk is de richting waarin de zonnepanelen zijn geplaatst en de leeftijd van uw zonnepanelen. Redelijk voor de hand liggend, maar wat u misschien niet weet is dat de temperatuur ook een grote rol speelt.

Het ideale zonnepanelenweer 
Zonnepanelen presteren beter als het koud is. Dit komt omdat de elektrische geleiding in het zonnepaneel dan beter verloopt. Viel de opwek van uw zonnepanelen tegen afgelopen tropische zomer? Voor iedere 10 graden temperatuurstijging daalt de stroomopbrengst met ongeveer 5%. Bij warm weer is de opbrengst van zonnepanelen dus lager. Gelukkig hebben we veel zonnige dagen gehad afgelopen jaar, waardoor de warmte onderaan de streep weinig effect had op de totale opbrengst. Het ideale zonnepanelenweer? Zonnig en fris. In de grafiek (bron: De Groene Stroomfabriek) hiernaast ziet u dat hoe lager de temperatuur van het paneel is, hoe hoger de opbrengst is. 


Beste periode om zonnepanelen aan te schaffen

Overweegt u om zonnepanelen aan te schaffen? Doe dit dan voordat het zonneseizoen begint in april. De temperatuur en het aantal zonuren zijn dan het meest ideaal en de opbrengst dus het hoogst!

Mail ons

Heeft u een vraag of opmerking? Mail ons. Wij zijn de sparringpartner die écht met u meedenkt.

contact@degroenestroomfabriek.nl

Bel ons

We houden de vaart erin, schakelen snel en lossen uw vraag zo snel mogelijk op!

0881051133